woensdag, juli 07, 2010

EEN SESSIE VOORBEREIDEN


Of u uw bahandelingen bij u thuis geeft of bij een patiënt, het is belangrijk om een geschikt omgeving te creëren. De plek waar u werkt moet rustig, besloten en confortabel zijn, met een eventueel onstpannende muziek op het achtergrond. Een typische reflexologiebehandeling duurt vaak een uur of langer. Het is dus belangrijk dat zowel de patiënt als therapeut zich confortabel voelen.

De ruitme moet goed verlicht en goed geventileerd zijn. Verder moet er heel schoon zijn een angenaam van temperatuur. Er moet een bank, die voor elke sessie wordt bedekt met schoon papier of schone handdoeken. Achter hooft en rug en onder de knieholten kunt u kussen plaatsen. Let erop dat kniëen niet in een U-vorm worden gebogen. Dit kan namelijk tijdens de behandeling de bloedsomloop verstoren en verstoppingen in de zenuwbaden en in de onderbuik veroorzaken.

Tijdens het werk moet de u als therapeut comfortabel zitten, met een rechte rug, bij voorkeur op een in hoogte verstelbare, lage kruk. Bij deze houding liggen de voeten en handen van de patiënt op uw borsthoogte en is er sprake van goede oog contact. U moet tijdens de bahendeling geen olie of lotion gebruiken, want hierdoor kunnen uw vingers van de reflexpunten glijden. Als u talkpoeder begruiken wilt, beperk dit dan tot een absoluut minimum. Het poeder kan bij inademing problemen veroorzaken.

Voordat u met een sessie begint, moet u altijd eerst de tijd nemen om een algehele indruk van de patiënt te krijgen. Hierdoor kunt u waar nodig de behandeling aanpassen. U kunt veel te weten komen over de gezondheidstoestand van een patiënt door zijn lichaamstaal wanneer hij de ruimte betreedt. Let vooral op houding, ademhaling en stem. Zoek naar aanwijzingen, zoals speciale vervormingen of slijttplekken in het schoeisel, die op een disbalans in het lichaam kunnen wijzen. Als u iemand voor het eerste behandelt, laat hem dan eerste uitvoering over zijn aandoening vertellen. Dit help u bij het bepalen wat de beste behandeling voor hem is.

Nadat u deze voorbereiding getroffen hebt, is het belangrijk dat u een goede therapeutische relatie tussen u en uw patiënt kweekt. Alleen dan bereikt u met de behandeling en optimaal resultaat.

Geen opmerkingen: